500 gram marjerin
2 sudu teh garam
Bahan-bahan (B)
200 gram keju Chedar (diparut)
4 biji kuning telur
1 biji putih telur
Bahan-bahan (C)
700 gram tepung gandum
50 gram parutan keju Chedar untuk ditabur
Langkah-langkah:
1. Kacau bahan (A) sehingga sebati dalam mixer.
2. Masukkan bahan (B) yang telah dipukul sedikit dengan garfu. Mix sedikit.
3. Masukkan tepung.
4. Gaul sampai menjadi doh.
5. Terap mengikut corak pilihan sendiri dan tabur chedar di atasnya.
6. Bakar selama 18min di dalam ketuhar 180C.
Komen:
Seronok kalau buat bersama-sama Baba. Pada mulanya Baba pilih terap yang bercorak epal. Mahu beza dari yang lain. Tetapi terlalu kecil, lalu Mama gunakan terap bunga. Cantik sangat. Babalah yang rajin membubuh keju di tengah-tengah corak bunga itu. Tu sebabnya, biskut keju ni kelihatan seperti bunga.
Seperti biasa, Baba ada sahaja nak test test.
Selain dari keju, Baba cuba letak chocolate chips di tengah bunga.
Sedap gak. Manis manis masin. :) Yang pasti, biskut keju ni kegemaran Mama.. sebab Mama suka CHEEEESEEEEEE. :))